A hal grillezése

Grill Suli – Stiller Tamás séfünktől

Járva a világot, volt alkalmam együtt dolgozni pár napon át a Ritz-Carlton első számú séfjével Frank Koppelkamm-mal, Kazahsztánban. Tőle tanultam ezt a grillezési módszert és azóta is sikerrel alkalmazom. Figyelem exkluzív tartalom következik!

Ehhez a sütéshez hazai afrikai harcsát használtam. A szeletek széléről eltávolítottam a zsíros részeket. Vékonyan megkentem olíva olajjal és megfűszereztem (só, bors, paprika) mindkét oldalát. Sütőpapírra tettem, majd pontosan körbevágtam, hogy a papír mellett áramolni tudjon a hő. Aztán irány a rács. 150°C körüli grillben rácsra tesszük és elkezdjük sütni. Smokey Joe-ban elég 2 marék szén is. Pulse grillben ez kb. egy mozdulat.

NEM FORDÍTJUK MEG! A grill hője elegendő ahhoz, hogy a hal alulról felfelé átsüljön és tökéletesen szaftos legyen. Beton biztos a módszer, de aki szkeptikus az vegyen ki egyet és kóstolja meg.
Mellette olvasszunk egy szuflé edényben vajat némi petrezselyemmel és néhány szál zsenge répa is megteszi köretként.

Fontos a gyakorlás, hogy a tűz ne legyen erős. Bizonyítékként az egyik fotón megfordítva is látható a tökéletesen átsült hal.

Jó grillezést, remélem sokszor lesz hal a grillen!

Még több ötletért látogass el Facebook oldalunkra.

Scroll to Top