Faszén vagy gáz

Mióta grillezel? Erre a kérdésre mást válaszol az, aki most vette meg álmai Weber faszenes grilljét vagy éppen gáz grilljét, mint az, aki minimum 5 éve süt.

Általánosságban elmondható, hogy a grillezésről mindenkinek a faszén és a felette található rács jelenik meg a szeme előtt. Azonban az elmúlt évek alatt változtak a felhasználói igények és ezt a gyártók is igyekeznek kiszolgálni. Rögtön itt egy újdonság, a Weber Pulse. Elektromos grill, öntöttvas ráccsal és iGrill szondával. Nem beszélve arról, hogy a belseje mosogatógépben mosható. Na ettől a legtöbb öreg motoros a fejét fogná, hogy mit ki nem találnak.

Visszakanyarodva a témához a mi véleményünk az (tiszteletben tartva), hogy aki évek óta süt és imád “véberezni”, annak lesz faszenes és gázos grilljei is. Több vaktesztet is csináltunk, ahol a résztvevőknek meg kellett tippelnie, hogy melyik steak sült faszén és melyik gáz felett. Az eredmény meglepő volt, mert szinte senki sem találta el helyesen. Az átgondolt tervezésnek hála a gáz grillekben is ott van az a grill aroma, ami a lecsepegő zsír elfüstöléséből keletkezik, vagy az öntöttvason sült jellegzetes pörzs íz.

Ha még ez sem győzött meg, akkor mondunk mást. Azért lesz mindkét típusod otthon, mert így lesz választásod. Megvárhatod, hogy a Master-Touch felizzon a pizzasütéshez, vagy egy gyors és egyszerű felfűtéssel a Genesis-ben sütsz egy fantasztikusat a barátoknak.

Mindegyik másra jó és jobbnál jobb dolgokat készíthetsz vele, hála a megannyi kiegészítőnek.

Falusi borjú tomahawk

Ha úgy hozná a sors, hogy elétek kerül egy borjú tomahawk, akkor adunk most hozzá egy kis útmutatót. Nem olcsó hús főleg marhából, ezért jó, ha felkészültek vagytok.

Tovább »
lecsós-libamájás marha bélszín

Bélszín libamájjal és lecsóval

Sokszor hallunk olyan sztorikat, hogy valami igazán különleges és drága nyersanyaggal grilleztek, de nem sikerült jól. Vagy a technológia hiányzott, vagy a tapasztalat. Mi most két drága terméket tettünk egyszerre a tányérra, hogy kincset érő tapasztalatokat adjunk át nektek. A végén majd kiderül Ti mit tanultatok ma ebből.

Tovább »
pácolt karaj szeletek faszenes grillen sütve

Fokhagymásan pácolt csontos hosszú sertéskaraj, faszén felett sütve

Ha sertés karajról van szó akkor nem is kérdés, hogy mi a csontos hosszú karajra szavazunk. Egy szépen tagolt hosszú karaj nagyon ízletes tud lenni direkt sütés után. Ráadásul a csont melletti hús “rágcsálása” az élet apró grill örömei közé tartoznak.
Nemcsak hétvégére, de hétköznapra is jó ötlet a grillezett karaj. Szendvicsbe tömve, saláta mellé vagy frissen, sült burgonyával.

Tovább »
Scroll to Top