Faszén vagy gáz

Mióta grillezel? Erre a kérdésre mást válaszol az, aki most vette meg álmai Weber faszenes grilljét vagy éppen gáz grilljét, mint az, aki minimum 5 éve süt.

Általánosságban elmondható, hogy a grillezésről mindenkinek a faszén és a felette található rács jelenik meg a szeme előtt. Azonban az elmúlt évek alatt változtak a felhasználói igények és ezt a gyártók is igyekeznek kiszolgálni. Rögtön itt egy újdonság, a Weber Pulse. Elektromos grill, öntöttvas ráccsal és iGrill szondával. Nem beszélve arról, hogy a belseje mosogatógépben mosható. Na ettől a legtöbb öreg motoros a fejét fogná, hogy mit ki nem találnak.

Visszakanyarodva a témához a mi véleményünk az (tiszteletben tartva), hogy aki évek óta süt és imád “véberezni”, annak lesz faszenes és gázos grilljei is. Több vaktesztet is csináltunk, ahol a résztvevőknek meg kellett tippelnie, hogy melyik steak sült faszén és melyik gáz felett. Az eredmény meglepő volt, mert szinte senki sem találta el helyesen. Az átgondolt tervezésnek hála a gáz grillekben is ott van az a grill aroma, ami a lecsepegő zsír elfüstöléséből keletkezik, vagy az öntöttvason sült jellegzetes pörzs íz.

Ha még ez sem győzött meg, akkor mondunk mást. Azért lesz mindkét típusod otthon, mert így lesz választásod. Megvárhatod, hogy a Master-Touch felizzon a pizzasütéshez, vagy egy gyors és egyszerű felfűtéssel a Genesis-ben sütsz egy fantasztikusat a barátoknak.

Mindegyik másra jó és jobbnál jobb dolgokat készíthetsz vele, hála a megannyi kiegészítőnek.

Magyaros afrikai harcsa grillben

Mutatjuk az ünnepi hosszú hétvégén mi került a rácsra. Tudjuk, hogy a hal igen megosztó alapanyag. Ezért egy erősen magyaros ízvilágú ételt készítettünk belőle, ami talán kicsit közelebb hozz majd Titeket. Ha van kedvenc grillben készült halételetek, akkor ne habozzatok megosztani azt másokkal. Előre is köszi!

Tovább »

Szarvasburger fürjtojással

Egy igazán különleges hamburgert készítettünk a héten. Általában véve ritkán látni tükörtojást sütni grillben, de a Weber kerámia lap most minden pillanatban segítségünkre volt.

Tovább »
Scroll to Top