Faszén vagy gáz

Mióta grillezel? Erre a kérdésre mást válaszol az, aki most vette meg álmai Weber faszenes grilljét vagy éppen gáz grilljét, mint az, aki minimum 5 éve süt.

Általánosságban elmondható, hogy a grillezésről mindenkinek a faszén és a felette található rács jelenik meg a szeme előtt. Azonban az elmúlt évek alatt változtak a felhasználói igények és ezt a gyártók is igyekeznek kiszolgálni. Rögtön itt egy újdonság, a Weber Pulse. Elektromos grill, öntöttvas ráccsal és iGrill szondával. Nem beszélve arról, hogy a belseje mosogatógépben mosható. Na ettől a legtöbb öreg motoros a fejét fogná, hogy mit ki nem találnak.

Visszakanyarodva a témához a mi véleményünk az (tiszteletben tartva), hogy aki évek óta süt és imád “véberezni”, annak lesz faszenes és gázos grilljei is. Több vaktesztet is csináltunk, ahol a résztvevőknek meg kellett tippelnie, hogy melyik steak sült faszén és melyik gáz felett. Az eredmény meglepő volt, mert szinte senki sem találta el helyesen. Az átgondolt tervezésnek hála a gáz grillekben is ott van az a grill aroma, ami a lecsepegő zsír elfüstöléséből keletkezik, vagy az öntöttvason sült jellegzetes pörzs íz.

Ha még ez sem győzött meg, akkor mondunk mást. Azért lesz mindkét típusod otthon, mert így lesz választásod. Megvárhatod, hogy a Master-Touch felizzon a pizzasütéshez, vagy egy gyors és egyszerű felfűtéssel a Genesis-ben sütsz egy fantasztikusat a barátoknak.

Mindegyik másra jó és jobbnál jobb dolgokat készíthetsz vele, hála a megannyi kiegészítőnek.

Áfonyás ananászos hamburger

Újra a SmokeFire pellet grillt toltuk ki, hogy ebédet készíthessünk. Egy kis méretű serpenyőben összeolvasztottuk a sajtot és az áfonyát is, de alapvetően ez a verzió is jól működik.

Tovább »

Vörös szószos csirke

Kevertünk egy érdekes pácot a mai BBQ-hoz. Nem éppen prémium alapanyagok, de ilyen recept sem árt a gyűjteménybe. Ha éppen tanácstalanul állunk a madárka felett.

Tovább »

Pulyka saslik lámpás módra

Mármint fejlámpás, mert sajnos napról-napra kevesebbet grillezhetünk napsütésben. Csökkennek a napsütötte órák száma amivel mi sem számoltunk amikor nekiálltunk a vacsorának. A pulyka saslikot már fejlámpával a fejünkön (fél nyolckor) sütöttük készre és kattintottuk le nektek.

Tovább »

Grillezett szarvasgerinc

Első hallásra úgy tűnik, hogy most valami drága dolog következik. Ha innen közelítjük meg akkor szinte egy árban (Ft/kg) van a marha bélszínnel. Mennyiségre egy egész marha bélszín jóval kiadósabb.

Tovább »
Scroll to Top