Grillrács takarítás – Tippek és trükkök

Egy jó tanács arra, hogyan tartsd tisztán a grillrácsot!

Ebédre sörös-vajas tarját készítettünk sült burgonyával és hagymás retek salátával. Grillezés közben befotóztunk nektek egy kis segédletet. A grillrács takarításához szeretnénk adni egy tippet.

Amikor indirektbe tettük a meggrillezett tarja szeleteket, a forró rácsot óvatos mozdulatokkal lesikáltuk egy drótkefével. Mivel a csepptálca nyitva volt magunk felé húztuk a Weber T Grill Kefét, így az esetleg felpattanó szemcsék nem kerülnek az ételbe. Vagy igen, le kell takarni közben. A lényeg, hogy pár finom mozdulattal tökéletesen le lehet tisztítani a rácsot. Nem kell megvárni mire véget ér a sütés, hanem az indirekt sütés előtt gyorsan áthúzzátok párszor és a takarítás már sütés közben ki lesz pipálva.
 
A tarját faszén felett sütöttük meg. 2-2,5 cm vastag szeleteket vágtunk, amit sütés előtt 30-40 perccel sóztunk és borsoztunk. Vékonyan átkentük olajjal és irány a rács. 6-6 percig sütöttük mindkét oldalát, majd indirektbe húztuk és iGrill maghőmérővel 76°C-ig sütöttük. Öntöttünk mellé egy kevés barna sört és egy darabka vajat. Ha van friss kakukkfű azzal is ízesítsétek ilyenkor. Mi sütés végén a friss medvehagyma olajjal kentük át és így szervíroztuk.
 
Ha kedvet kaptál a grillezéshez, de nincs ötleted, akkor válogass Stiller Tamás séfünk receptjei közül.

Ismerd meg a Weber Grill Tisztító és Ápoló termékeit!

Scroll to Top