Ha belépünk a henteshez és van is nála akkor biztos, hogy odahúzza a szemünket. A tökéletes jelölt nem él külön életet a csonton. Minden része egyben van, ami a metszés felületén is jól látszik. Kérjük meg a hentest, hogy csontonként csapja fel nekünk. Ha jól bánik a bárddal, akkor nem lesz szilánkos és cafatmentes szeleteket vihetünk haza.
Második lépés a fűszerezés. Köménymag, koriander, mustármag, kakukkfű mind-mind nagyon jól illik a sertéshúshoz. Tegyünk 1-1 kávéskanálnyit egy serpenyőbe és közepes lángon hevítsük fel, hogy az illóolajok feléledjenek. Mozsárban törjük össze sóval és borssal. Kóstoljuk meg és alakítsuk tovább kedvünkre. Kenjük be a húsokat egy kevés olajjal és szórjuk át egyenletesen a fűszerrel. 1 napot mindenképpen érdemes várni, de vákuumtasakba téve 3-4 napig érlelhetjük.
Fél kémény Weber faszenet izzítunk, amit Mi egy Smokey Joe-ba borítottunk. Ahogy felizzott a rács, már el is kezdtük körbe sütni. Izmos kérget sütöttünk mindkét oldalára. Csontos, vastag szelet húsról beszélünk, így erre szükség van. Smokey Joe-ban is ki lehet alakítani indirekt zónát, így innentől ott folytattuk a sütést. Weber Mesquite fát dobtunk a parázsra, ami kellemes diós, mogyorós utóízt ad majd a karajnak. Közben csatlakoztattuk az iGrillt és a csonttól 1 cm-re szúrtuk a szondát húsba. A füst végére 86°C-ot mutatott, amit már a sült elfogyasztása közben jóvá is hagytunk. A változatos húsrészek és a vastag csont igényli ezt a tartományt. Ízlések és pofonok, kísérletezzetek bátran. Stiller Tamás séfünk kovászos baguette-tel és lilahagyma lekvárral kínálta.
További grill receptek.
Weber Traveler Vágódeszka
13 679.- HUF
Weber Grill Ponyva Smokefire EX4-hez
53 859.- HUF
Weber Faszén Toló-rendező
9 039.- HUF
Weber Grill Takaró Spirit II 200 Grillekhez
45 399.- HUF
Weber Pulse Grillkocsi
90 429.- HUF/ db
Weber GBS Pizzakő
27 519.- HUF
Weber Aprólékos Kefe
5 819.- HUF
Weber Csirkesütő Keret
9 039.- HUF
Weber Zöldségkosár Kicsi
9 039.- HUF
Igazi csodaszer a kertnek a grill hamu!
A One-Touch System-mel ellátott Weber faszenes grillek esetében egy mozdulattal a hamutároló edénybe tudjuk húzni a grillezés utáni hamut. Itt van néhány jó tanács a hamu gyűjtésére és a kerti felhasználásra.
A WEBER szortimentje óriási, ezért egy-egy termék esetében kell az egy év mire összegyűlnek azok a tapasztalatok, amiket Veletek is megoszthatunk. Egy grill élettartamát két dolog biztosan meghatározza. Az egyik a grill minősége, a másik a felhasználó minősége. Ki mennyire vigyáz a grilljére. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy karbantartási tanácsokat adjunk, hogyan óvjátok meg azt a WEBER minőséget melyet világszerte élvezhetnek a grill rajongók.
Az utóbbi napok időjárására szeretnénk reagálni és tanácsokat adni Nektek. Bármikor előfordulhat, hogy hosszú sütés közben elered az eső.
Weber grilled van? Megmutatjuk hogyan használd!
Készítettünk Neked egy videót segítségül. Stiller Tamás márkaséfünk segítségével Te is Weber Grilled mestere lehetsz, ha megfogadod tanácsait. Legyél jó gazdája a gömböcödnek és meghálálja.
Szeretnénk kinyitni Pandora szelencéjét és megmutatni, hogy grillben nemcsak húst lehet sütni, hanem fantasztikus ragukat is lehet készíteni.