Tanácsok hosszú karaj sütéshez

Stiller Tamás séfünk hasznos tanácsai hopsszú karaj grillezéséhez

Hosszú karajról már korábban cikkeztünk Nektek, de a témához kapcsolódóan egy praktikus tanáccsal látnánk el mindenkit. A jó hús kiválasztása szeletelése annyira kardinális, mint egy tarja esetében is.

A szép, összetett metszésű húsok azok, amelyek kifejezetten alkalmasak arra, hogy “steak”-ként kerüljenek a rácsra. Vékony, alig 1 centiméteres szeletek más kategóriába sorolandók és azokról nem is beszélnénk itt. Fókuszáljunk a “steak”-nek való hosszú karajra. Aki megszállottan grillez, annak nyilván vannak saját fűszerkeverékei. Ezek nagy százaléka porfűszerből tevődik össze. A mi tippünk az, hogy tartsatok otthon több örlőt is és ezekben állítsátok össze a fűszermixet, de magokból. Sokkal intenzívebb ízeket kaptok majd. Maga a keverék eltartása is kedvezőbb lesz, mert a zárt örlőkbe nem szökik be olyan könnyen a pára. Nem csomósodik be és mindig a szükséges mennyiséget adagolhatjuk a húsra és precízen.
Elég csak vékonyan beolajozni a karajt és rögtön ráőrölni a keveréket. Stiller Tomi Parázs és Füst című könyvében is van egy szuper sertésfűszerkeverék, de elsőként próbáljátok ki a por helyett magokból összeállítani a régi mixet és ezt a módszert használva frissíteni a megszokott ízvilágon.
 
Jó grillezést a hétvégére!
 
További grill receptek.

Weber Grill Takaró Pulse 2000-es grillhez
18 279.- HUF

Tovább »

Weber Bambusz nyárs csomag, 25 db-os
2 529.- HUF/ 25db

Tovább »
weber grill ponyva

Weber Grill Ponyva Genesis 400-as Sorozathoz
68 899.- HUF

Tovább »

Weber Grill Takaró Genesis II 4 égős modellhez
65 499.- HUF

Tovább »

Weber Grill Takaró Q1000 Gáz Grillhez
15 299.- HUF

Tovább »
Scroll to Top