Mit süssek először?

Szeretnél grillezni, de nem tudod hogyan kezdj neki? Pár hasznos tanács abszolút kezdőknek.

Azok számára írunk, akik abszolút kezdőként kezdenek grillezni. Mit süssek először? Hogyan haladjak lépésről-lépésre? Egy jó grill mindenre garancia? Sok kérdés kavaroghat a fejetekben az első begyújtás előtt. Segítünk az indulásban.

Nem ajánljuk, hogy az első alkalommal olyan hozzávalóval kezdj, amiben nincs tapasztalatod. Magyarul ne steaket, halat süss elsőre. Ha őszinték akarunk lenni Veled, akkor a szelet húsokkal még várj. Kezdésnek nagyon jó egy klasszik grillezett kolbász. Mire figyelj oda?
  1. Nem most kezdesz neki kolbászt tölteni ezért nyugodtan vegyél a boltban vagy a hentesnél. Azt részesítsd előnyben, aminek magas a hústartalma. Ne legyen túl fűszeres különben a család többi tagja ráncolódó szemöldökkel nézi végig, ahogy leküzdöd a chilis kolbikat.
  2. A kolbász zsírt tartalmaz, ami okozhat némi meglepetést. Például, ha kidurran a bél és a lefolyó zsiradéktól begyullad az egész grilled. Két dolgot javaslunk: vagy indirekt módban (csak forró rácson, a parázs mellett) süsd, vagy tedd csepptálcába és úgy süsd a rácson. Utóbbi extra előnye, hogy a zsír nem folyik a grillbe és takarítani is kevesebbet kell. Hogy lesz így meggrillezve? Ha kisült belőle a zsír indirektben még rásüthetsz, hogy kapjon egy kis pírt.
  3. Jó, ha már az első pillanattól kezdve minőségi alapanyagokkal dolgozol és gondolsz a szezonalitásra is. A kolbászhoz jó minőségű kovászos kenyeret és mustárt/grill szószt javaslunk. Grill kolbász fogások között is van különbség, ha pár különleges hozzávalóval dobod fel.
  4. Begyújtáskor vedd figyelembe, hogy csak pár kolbászt sütsz. Elég egy fél kémény tüzelőt begyújtanod.
grill kolbász

Grill kolbászos tartine

A kovászos kenyér szeleteket vastagabbra vágtuk és megpirítottuk a grillen. Megkentük ajvárral és rákarikáztuk a grillezett kolbászokat. Madársalátát, káposztát összekevertünk és meglocsoltuk medvehagyma olajjal. Még egy pár falat savanyúság, egy evőkanál remoulade mártás és már nem is tűnik egy átlagos grill kolbásznak.
 
Amennyiben kedvet kaptál a grillezéshez tekintsd meg receptjeinket és válogass kedvedre közülük.
 
Folytatjuk…
weber kiegészítő rács summit kamado grillhez

Weber Kiegészítő Rács Summit Kamado Grillhez
15 919.- HUF

Tovább »

Weber Grill Takaró Q1000 Gáz Grillhez
15 299.- HUF

Tovább »

Weber Precíziós Széles Grill Spatula
12 629.- HUF

Tovább »
weber connect hub 6 darabos tartó szett

Weber Connect Hub 6 darabos tartó szett
15 159.- HUF/ db

Tovább »

Weber Füstölő Faforgács Marhahúshoz
3 489.- HUF

Tovább »
Summit Charcoal Premium Grill takaró ponyva

Weber Grill Takaró Summit Kamado modellhez
50 299.- HUF

Tovább »

Weber Grill Takaró 47 cm-es Grillekhez
18 279.- HUF

Tovább »
hal és zöldségsütő kosár nagy

Weber Hal és zöldségsütő Kosár, nagy
19 999.- HUF

Tovább »
Scroll to Top