Weber PULSE grillek tisztítása és karbantartása

Sokan kérdeztétek hogyantudjátok tisztántartani imádott Weber grilleteket. Most megosztunk veletek néhány hasznos tippet kifejezetten a Weber PULSE grillekkarbantartása kapcsán.

A WEBER szortimentje óriási, ezért egy-egy termék esetében kell az egy év mire összegyűlnek azok a tapasztalatok, amiket Veletek is megoszthatunk. Egy grill élettartamát két dolog biztosan meghatározza. Az egyik a grill minősége, a másik a felhasználó minősége. Ki mennyire vigyáz a grilljére. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy karbantartási tanácsokat adjunk, hogyan óvjátok meg azt a WEBER minőséget melyet világszerte élvezhetnek a grill rajongók.

Rács. Minden grill esetében elmondjuk, hogy használat után leégetjük és langyos állapotban finoman átdörzsöljük egy grillkefével. Ne feledkezzünk meg a rács másik oldaláról sem. Húzzunk kesztyűt és takarítsuk meg az alsó felét is. Soha ne használjunk hideg zsíroldót rács tisztítására. Ha nagyon muszáj akkor csak egy szimpla háztartási mosogatószeres forró vizes mosást adjunk neki.

PULSE belseje

A PULSE grillek esetében a test belseje kivehető. Gyors takarításhoz használhatunk mosogatószeres forró vizes mosást. B terv, hogy a zsíros foltokat töröljük le róla és mosogatógépben mossuk tisztára.

Fűtőszál és vezérlőegység

A fűtőszál kiszerelése közben kiemelt figyelmet fordítsunk a 4 tüskére. Óvatosan tegyük félre, vigyázva nehogy elhajoljon, rosszabb esetben eltörjön a csatlakozás. Az ő tisztítása annyiban merül ki, hogy a fűtőszálra sült maradékot egy dörzsivel óvatosan lehúzzuk. Második körben a fém részeket felülettisztítóval lefújjuk és szárazra töröljük. (hagyjuk kiszáradni)

A vezérlő egységet felülettisztító szerrel tudjuk tisztává varázsolni.

A grillkocsi tisztításához mosószeres mosás után műanyagápolót is használhatunk (pl. motorokhoz valót).

Rács tisztántartása

Mindig utolsó mozdulat a csepptálca cseréje. Amíg nem fejeztük be a takarítást addig hagyjuk bent a régit. Bármi lehull, csepeg az a “koszosba” essen.
Szereljük vissza az egységeket és kezdődhet egy szuper 21-es grillszezon PULSE módban.

Ismerd meg a Weber Grill Tisztító és Ápoló termékeit!

Scroll to Top