Weber SmokeFire Teszt I.

Teszteltük a WEBER SMOKEFIRE Pellet grillt. Íme az első nap összefoglalója.

A grill első látásra robosztus megjelenésű, letisztult design elemekkel lett összeállítva. Erős, egész fedelet átívelő fogantyúját megfogva már az első kontaktus is bizalomgerjesztő volt. A front oldali asztalka egy kézzel is könnyen felhajtható (extra kiegészítő, külön megvásárolható!), és különösen praktikus a ki és bepakolásnál.

Kezelőpanel

A kezelő panelt a menünek megfelelő mennyiségű kisebb és egy nagy navigációs gombbal látták el. Ha a telefonon telepítve van a Weber Connect ingyenes alkalmazás, akkor párosítsuk össze a két eszközt, és már kezdődhet a grillezés. Ez a kezdeti szoftverfrissítések miatt eltartott egy ideig, de így volt alkalmunk a meleg nyári napon egy jó fröccsre.

Az első napra sült kolbász (reggelire), pulled pork és oldalas (ebédre) volt a terv. A pellet tartályt Hickory pellettel töltöttük fel. A hőfokot 130°C-ra állítottuk. Amint jóváhagytuk a menüben a beállítást máris elkezdte adagolni az égéstérbe a fát és egy kis ventilátor segítségével, percek alatt elérte a kívánt hőfokot. A SmokeFire rendkívül dinamikus felfűtéséről hamar meggyőződtünk.

Tapasztalat

Egy sütés nem sütés és még sokat fogjuk használni, de némi tapasztalat már most levonható. Mivel a SmokeFire alapműködése, hogy igen magas hőfokon égeti el a tüzelőt, ezért rövid sütések esetében nem érződik olyan markáns füstös utóíz, mintha egy Master-touch-ban készült volna brikett és fachips használatával. Ellenben ha nem használunk a gömbgrillben fachipset, akkor annál jelentősen füstösebb ízvilágot generál a SmokeFire, amit különösen az ételek szobahőmérsékletre történő visszahűlése után éreztünk. Ez semmiképpen sem jó vagy rossz, a hőfok elérése így működik – és a jó füst a hagyományos grill és bbq velejárója. A grill a beállított hőfok elérése érdekében, a lehető legoptimálisabban adagolja a pelletet, ezen változtatni nem tudunk, ezt automatika végzi helyettünk. Természetesen a hosszan sütött ételeknél gyönyörű smoke ringet kaptunk, és ott már a füstős íz is jobban érvényesült az ételek meleg állapotában is.

A SmokeFire egy teljesen új technológia még nekünk is, így még sok grillezés áll előttünk, mire teljesen kiismerjük a készülékben rejlő összes lehetőséget – de már most szeretjük, és várjuk a következő sütéseket.

Első használat után mindenképpen egy más világ annak, aki korábban gömbgrillben vagy gázgrillen sütött – így nekünk is, de kényelem szempontjából mindent visz. Igazából még a grill közelében sem kellett tartózkodnunk, csak a pellet utánpótlás erejéig kellett megközelíteni a grillt (az applikáció jelezte ennek szükségességét), ami az extrém meleg nyári időjárás miatt egy áldás volt.

Jövő hét elején a második napról is beszámolunk.

Amennyiben kedvet kaptál a grillezéshez tekintsd meg receptjeinket és válogass kedvedre közülük.

Ismerd meg a Weber SmokeFire pellet grill kiegészítőket!

Scroll to Top