Weber SmokeFire Teszt II.

Füstölés, grillezés, steak sütés, házi sütés. Bármit is szeretnél készíteni 90 és 300 °C között a Weber Smoke Fire mindegyikben nagyszerű társ.

A Weber SmokeFire második tesztjén a Weber Grill Academy névre keresztelt pelletjét töltöttük a tartályba. Ma is Stiller Tomi márka séfünk sütötte az ételeket, a saját receptúrája alapján.

Egész makréla és durbincs házi szecskával és kovászos kenyérrel

Ahogy a receptekből is sejthető, az első nap alacsony hőtartomány tesztelése után most a közepes és a magas hőn elkészült ételek kerültek előtérbe. A korábban megszokott dinamikával indult a sütés. Kávé után fröccs, de hogy a viccet félre tegyük – a SmokeFire bekapcsolás után percek alatt elérte a beállított 200 °C-ot.

Az alsó rácson papír kelyhekben sültek a halak, a felső rácsra pedig betettük a csirkéket. A halnak elég volt oldalanként 10-10 perc sütés – köszönhetően a fehér húsuknak.

Egész csirke töltve és nyitva wrap tekercsnek, grillezett padlizsánnal és cukkinivel

A csirkéknek kellett kb 45 perc míg átsültek, és a Grill Academy pellet keverék szép színt adott nekik. A füst vizuálisan smoke ring formájában, és az étel ízében is visszaköszönt. A SmokeFire intenzitása rendkívül magas és első alkalommal folyamatosan nyomon kellett követni mit történik a grillben. Mondhatjuk úgy is, hogy feszült figyelemmel néztük a Weber Connect jelentéseit.

Ribeye steak, hasselback burgonyával

Uzsonnára a 2 szép szelet ribeye steak következett. Felhevítettük a grillt 300 °C-ra, ami a korábbi beállításhoz képest csak egy ugrás volt. 2 x 1-1 perc mindkét oldalának, majd a grillt fedelét kinyitottuk 2 percre, miközben a beállított hőmérsékletet vissza állítottuk 160 °C-ra. A steakeket eközben feltettük a felső rácsra, majd a fedél lecsukása után a 160 °C-on 57 °C maghőig engedtük a steakeket. A connect applikáción, és a grillen is jól láthatóan néha 0, néha 1 fok eltéréssel versengtek a steakek. Pihentetés után szeleteltük és kis levegőzés után megmutatta magát a szép rózsaszín belső. Tökéletes zárása volt a napnak és jól vizsgázott a grill.

Amennyiben kedvet kaptál a grillezéshez tekintsd meg receptjeinket és válogass kedvedre közülük.

Tapasztalat

Hogy képletesen fogalmazzunk: ha egy elektromos és egy 8 hengeres autót kellene összehasonlítani, akkor nem is kérdés, hogy két tábor feszülne egymásnak. Ugyan így van ez a grill világban is a pellet és a faszenes grillek hívőivel is. Aki a kényelmet, a dinamikát keresi és követi a legfrissebb trendeket annak a SmokeFire ideális választás. Aki a hagyományos, tűzgyújtós életérzésre esküszik, annak továbbra is széles skálán van választási lehetősége a hordozható Smokey Joe-tól a Master-Touch-on keresztül egészen a Summit Kamado-ig. Nem lehet a két grillezési technikát egy napon említeni és szükségtelen is. Két külön világ, de mindkettőben ott a profizmus, és a szívből sütés lehetősége. Hogy megtaláld a számodra megfelelő grillt, márkakereskedőink szívesen állnak rendelkezésetekre.

Ismerd meg a Weber SmokeFire pellet grill kiegészítőket!

weber porcelán bevonatos öntöttvas rács

Weber Porcelán Bevonatos Öntöttvas Rács
32 699.- HUF

Tovább »
Scroll to Top