Kapcsoljuk be a grillt és állítsuk be a hőmérsékletet 225°C-ra. (gáz grillben is ugyanezt a hőfokot célozzuk meg, faszenes grillben fél kémény mennyiségű tüzelőt gyújtsunk be.)
Ha a rács már forró kezdjük el sütni a kolbászokat. Jól átsütve szeretjük, ami azt jelenti, hogy kb 10-10 percig grillezzük ezen a hőfokon. Ez bőven elegendő, hogy előfőzzük a burgonyát.
Mossuk meg a serpenyős burgonyákat és csak annyi vizet engedjünk rá, hogy ellepje. Ha a víz már forró keverjünk bele sót. Villával szúrjuk meg, ha elkészült szedjük ki és vigyük ki a grill mellé.
A burgonyát vágjuk ketté és tegyük kisméretű csepptálcába. Öntsünk rá olajat, tegyünk mellé egy rozmaring ágat és kezdjük el sütni.
A gyökérkenyeret vágjuk lapjában ketté. Kenjük meg vékonyan vajjal és grillezzük meg. Ezután tegyünk minden kenyérre egy-egy szelet sajtot, így két olvadt sajt réteg között lesz a kolbász.A házi majonézt nem ennél a pontnál kell elkészíteni, hanem napokkal korábban. A tojást és az olajat tegyük 48 órára a hűtőbe. Az egy tojást és az egy tojássárgáját tegyük egy olyan tálba amibe a habverő feje belefér. Vékony sugárban adagoljuk a tojáshoz az olajat, amíg mindet fel nem veszi. Ezután ízesítsük kedvünkre. Hűtőben 4-5 napig biztonságosan tárolható.
Állítsuk össze ezt a szörnyeteget! A pirult kenyérre először helyezzünk pár, szép szívsalátát. A kolbászt vágjuk félbe és kanalazzunk rá a majonézünkből. Erre jöhet a pirult burgonya végül a sajtos kobak.