Go Back

Parmezános csirke petrezselymes vajjal

Stiller Tamás
A hétvégén csitult a hőség, ezért előmerészkedtünk a "barlangból". Parmezános csirkét sütöttünk, petrezselymes vajjal.
Fogás Főfogás
ADAG 4 személy

Hozzávalók
  

  • 1 egész csirkemell
  • 4 szelet bacon
  • friss kakukkfű
  • 30 g vaj
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 30 g reszelt parmezán
  • 2-3 db jalapeno paprika

LEÍRÁS
 

  • A csirkemellet vágjuk 4 darabba. Tekerjük körbe baconnel és tépkedjünk rá friss kakukkfüvet. Olajos kézzel dörzsöljük át és tegyük a felhevített rácsra. Pirítsuk meg mindkét oldalát, majd tegyük csepptálcába.
  • A vajat megolvasztjuk egy kis méretű csepptálcába és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Alaposan átkenjük vele a csirkemellet. Parmezánt reszelünk rá és indirekt zónában, alacsony hőfokon átsütjük.
  • Közben a rácson süssük meg pár jalapeno paprikát. Húzzuk le a héját, törjük össze villával és vajas szafttal együtt készítsünk belőle mártást.

TIPP

A hús mellé kínálva, pirított lepény kenyérrel és egy könnyed salátával nagyszerű fogás.
Keyword csirkemell, parmezán, petrezselymes vaj