GRILLEZETT GARNÉLÁS CROISSANT
Stiller Tamás
3-4 hozzávalóból nemcsak hétvégén készíthetünk igazi gourmet szendvicseket, hanem hétköznapokon is. Ez a recept mindennel együtt 1 órát vett igénybe a felfűtéstől a tálalásig. Próbáljátok ki Ti is és lazuljatok el.
- 200 g főtt garnéla
- 2-3 db croissant
- 5-6 szelet citrom
- 1 marék friss spenótlevél
- citrom illatú kakukkfű (vagy halfűszer)
- só
- 1 dl olíva olaj
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
A garnélát tisztítsuk meg a fejrésztől, lábaktól és a páncéltól.
Az olíva olajat, a reszelt fokhagymát keverjük össze némi sóval és pár csepp citromlével.
A kerámialapot tegyük a grillbe és állítsuk a hőt 220°C-ra. Ha felhevült, süssük meg rajta a páclétől mentes garnélákat. Ízesítsük a citromillatú kakukkfűvel és tegyünk mellé pár szelet citromot is.
Óvatosan forgassuk meg, majd a sütőlap másik felén pirítsuk meg a félbevágott croissant-okat.
Tegyünk rá friss spenót leveleket, majd a pirult, ízes garnélákat és a sült citromot. Egy pohárnyi sárgamuskotállyal tökéletes fogás.
Keyword croissant, garnéla, gourmet, szendvics