A zöld spárgát mossuk meg, majd fejjel lefelé tegyük vízbe, hogy a tobozvirágzatban rekedt por kiázzon. Pár perc múlva emeljük ki vigyázva nehogy felkavarjuk a vizet.
Itassuk le, majd egy késsel szedjük le a levélkéket.
Vágjuk le egy szivacs súroldalát és alaposan dörzsöljük meg vele a spárgákat. Tapintsuk meg tisztítás előtt, majd dörzsölés után és érezzük, hogy milyen nedves lesz a felülete. Ezzel a módszerrel rendkívül vékonyan távolítottuk el a hártyát, amit korábban hámozóval csináltuk. Így több marad a tányérban.
Forraljunk 2-3 liter vizet és sózzuk meg olyan erősen, amit még elbírunk.(tengervíz erősségűre). Törjük el a spárgákat, ahol engedi, hogy ketté pattanjon. Kötegeljük össze és tegyük a forrásban lévő vízbe. Kb 1 perc után a kés hegyével szúrjunk bele és ha könnyedén áthalad rajta akkor ki is vehetjük.
Tegyük jégkockákkal teli hideg vizes tálba, hogy a üde színe megmaradjon. Papíron itassuk le róla a vizet.
Ezek után már azonnal felhasználható. Kenjük meg vékonyan olíva olajjal és mehet is a forró grillrácsra.
TIPP
Nagyon fontos, hogy csak olyan spárgát vegyünk, ami tapintásra kemény, szinte kopog az asztalon.