Tegnap egy szép császárhússal szemeztünk a hentesnél és nem is maradt sokáig a pultban. Összehoztuk a grillünkkel. Egy napig a bőrös oldalát fűszeres sóban tartottuk. Sütés előtt beirdaltuk, majd forró füstön megsütöttük.
Sütés előtti napon egy nagy méretű csepptálca alját szórjátok be sóval és a két magfűszerrel. Fektessétek rá a húsos oldalt.
24 óra után vegyétek ki a hűtőből, hogy langyosodjon. Gyújtsatok be a grillbe egy teli kémény brikettel.
A bőrös oldalt irdaljátok be. Dörzsöljétek be mustárral, majd szórjátok be a rubbal és cukorral.
A rácsra tegyetek rozmaring ágakat. Ezek segítenek abban, hogy a hús ne süljön rá a rácsra. (Mivel a zsír máshol van ez előfordulhat.) A húsos oldallal lefelé tegyétek a rácsra, így a kisülő zsírok ezen keresztül folynak le. Ennek felfogásához mindenféleképpen használjatok csepptálcát (és takarítani is egyszerűbb lesz).
Jöhet az első adag fa - a sertés- , amit virágpermetezővel fújjatok le párszor.
2,5 óra sütés után nézzetek rá, hogy mennyire sült már a hús és indítsátok a következő - almafa -, füstölést.
TIPP
Szendvicsalapnak, jó sok dijoni mustárral, uborkával és Monterey Jack sajttal tökéletes lesz.
Szeljétek fel a húst és szeletenként is pirítsátok meg, mint egy bacont. Tojással, paradicsomos babbal remek reggeli.