Go Back

Kolbászos, káposztás füstölt karaj lencsével

Stiller Tamás
Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk minden Weber Grill rajongónak. Szeretnénk megköszönni, hogy minket választottatok és, hogy büszkén használjátok grilljeiteket. Reméljük, hogy továbbra is követtek minket és sok-sok recepttel gazdagodtatok idén is.Köszönjük, köszönjük, köszönjük!
Fogás Főfogás

Eszközök

  • Weber Mastertouch

Hozzávalók
  

  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 szelet füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 csokor újhagyma
  • 100 g fekete lencse
  • 100 g vörös lencse
  • 50 g répa (lencse méretűre vágva)
  • 50 g zeller (lencse méretűre vágva)
  • 7 dl alaplé (füstölt bordaporc, hagyma, kakukkfű)
  • 2-3 evőkanál BBQ szósz
  • 30 g vaj
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény
  • 1/2 kávéskanál asztali só
  • 1 csokor petrezselyem

LEÍRÁS
 

  • A zsíron futtassuk meg a hagymát a szalonnával.
  • Forgassuk át a hagymás zsírban a lencsét, majd öntsük fel a 7 dl alaplével. Zöldségeljük be és főzzük készre.
  • Amikor a lencse már puha adjuk hozzá a vajat és a BBQ szószt.
  • Szórjuk meg vágott petrezselyemmel, köményezzük, sózzuk és fél óra pihentetés után tálaljuk.

TIPP

Mi már túl vagyunk a lencsén, s mivel nagyon finom lett holnap is jól belakunk belőle. Biztos, mi biztos.
Keyword füstölt karaj, káposztás, kolbászos, lencse