Fokhagymás grillezett oldalas, mediterrán penne tésztával
Stiller Tamás
Akár Anyut is meglephetjük ezzel az egyszerű fogással. Hölgyek körében kedveltek a mediterrán fogások és ehhez tényleg nem kell sok minden. Jó alapanyagok és egy Weber grill.
Fogás Főfogás
Konyha Italian
- 1,5 kg sertés oldalas
- 20 g só
- 20 g tört bors
- 10 g őrölt fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl olívaolaj extraszűz
- 2-3 adag főtt penne tészta
- 1 csokor petrezselyem
- bazsalikom levelek
- 2 evőkanál fekete olajbogyó
- 5-6 db koktélparadicsom
- citrom
Az oldalast daraboljuk fel és fűszerezzük só, tört bors és fűszerpaprika keverékkel (2:2:1), majd reszeljünk le 2 gerezd fokhagymát 2 dl olívaolajba. Alaposan forgassuk bele és pácoljuk kb 2 órát.
Forrósítsuk fel a grillt és süssük körbe az oldalasokat. Tegyük csepptálcába és fólia alatt 130°C-on süssük omlósra.
A kisült zsír tegyük serpenyőbe és adjunk hozzá egy pár evőkanálnyi olajat és pirítsunk meg benne 2-3 adag kifőtt penne tésztát. Könnyed mediterrán érzéssel dobjunk mellé 2 evőkanál fekete olívát és pár félbe vágott koktél paradicsomot. Forgassuk össze egy csokor vagdalt petrezselyemmel és bazsalikommal. Tegyük rá az oldalasokat és kicsit melegítsük össze. Ez a bekezdés pár perc alatt lezajlik, úgyhogy rögtön tálalhatunk is.
Rendezzük el egy tálban, és nagy szemű sóval megszórva és frissen reszelt citromhéjjal kínáljuk.
Keyword fokhagyma, grillezett oldalas, mediterrán, penne, tészta